ARNAVUT BÖREĞİ

 

Aykut Öztürk - Mine Hanım

 

" Çocukluğumda mahallemizde her memleketten insan vardı. Göçmenler, Arnavutlar, Kürtler... Her biri çok güzel yemekler yaparlardı. Ama ben en çok Ülfet ablamın yaptığı Arnavut Böreğini severdim. Hele Maşinga sobada pişince tadına doyum olmazdı. Aynı topraklarda kardeşce yaşayan farklı milletlerin yemeğini paylaştığı güzel günleri özlüyorum doğrusu. "


Un, su, tuz ve zeytinyağı beraberce yoğrulur. Hamur dinlenmeye bırakılır. İç harcı için bol domates ve soğan, küçük küçük doğranır. Doğranan soğan ve domatesler zeytinyağında kıymayla beraber kavrulur. Tuzu, karabiberi ve pul biberi de dahil edilir. Dinlenen hamur ikiye bölünür. Bir parçası el yardımıyla yuvarlak şekilde açılır. Hazırlanan harç, açılan hamurun üstüne yayılır. Kalan diğer parça hamur üstüne kapatılır ve ortada yuvarlak bırakacak şekilde çizgi çizgi kenarlara kesikler atılır. Fırına verilir.